Самолетни билети Исландия

Исландия

Исландия
Една страна с магически пейзаж, терапевтични басейни, ледници и водопади на едно- Исландия е едно прекрасно място за нови и вълнуващи приключения. Заразителният чар на пейзажите, които ви предлага няма как да ви оставят безразлични. Една гореща точка на вулканична и геотермална активност, разположена в средата на Атлантическия океан, за която е добре да запазите самолетни билети възможно най-скоро. На едно място може да правите различни и многообразни дейности за всички възрасти, единственото от значение е какво искате вие и местните специалисти ще ви насочат и помогнат.

Независимо през кой сезон посетите тази държава, ще намерите интересно занимание- малко голф, колоездене, рафтинг, морски каяк, каране на ски, просто разходка из красивата природа или пък наблюдаване на китове- една от най-популярните туристически дейности за Исландия. Всеки един сезон си има уникален чар и със сигурност ще ви останат незабравими спомени и емоции.

Летища в Исландия

Основното международно летища в най-северната точка на Европа, е:Keflavik International Airport или още известно като Reykjavik-Keflavik Airport– най-голямото летище в Исландия, разположено на приблизително 3 км. от Кефлавик и на 50 км от Рейкявик. Това летище е едно от основните, тъй като повечето международни туристи минават целогодишно през него. Ако вашите самолетни билети са точно за него, бъдете сигурни, че гостоприемните исландци бързо и лесно ще ви придвижат, където искате.

Забележителности

Столицата Рейкявик един малък град гигант, преливащ от енергия, която ще усетите на всеки ъгъл- невероятна архитектура, залесени къщи, струпани една до друга, Старият град, осветен по неповторим начин, приятелски кръчми, весели клубове и интересни забележителности- всичко това е този град. Тук лесно ще разкриете страстта на исландците към технологиите, проектирането и дизайна. Определено си заслужава попрището на един от най-скъпите градове в света.

Грехота ще е да пропуснете да се насладите на една от най-известните туристически атракции- Синята лагуна. Уникален по рода си басейн с геотермална вода, съхраняващ в себе си много видове минерали, подходящи за един страхотен тонус на тялото ви.

Красотите на природата тук са много- незабравимото северно сияние- смесица от красиви цветове, сякаш танцуващи небрежен танц в небето, най-известният водопад в Исландия- Гулфос(Gullfoss), както и националният парк Thingvellir. Но ако искате да се запознаете с местната култура и изкуство, със сигурност и в тази сфера ще останете доволни. Богата гама от разнообразни музеи, галерии и изложби с различна тематика- историята на страната още през ранните години,  класическо и модерно изкуство, наука и технологии и много други с различна насоченост. Дори и в малките села е възможно да откриете някоя интересна изложба. Със сигурност ще научите много заинтригуващи неща за тази страна, които дори и не сте подозирали.

Може би най-добрият начин, за да не изпунесте някоя красива забележителност или невероятен пейзаж в Исландия е като се включите в някоя от предлаганите екскурзии. Със сигурност местните жители имат с какво да се похвалят и да ви покажат. Не се притеснявайте, ако сте запазили вашите самолетни билети през зимата, защото зимните екскурзии са незабравими, включващи интересни и забавни атракции, които трудно ще забравите.

Подарете си едно нестандартно преживяване в страна, която ще ви изненада приятно и неочаквано.

Резервирайте интернет самолетни билети до Исландия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео за Исландия