Самолетни билети до Бразилия

Бразилия

Бразилия Знаме

Най-голямата страна в Южна Африка, притежаваща към размерите си и няколко групи от острови, невероятни и различни пейзажи, очарователни плажове, богата история, разнообразни занимания и атрактивни мероприятия, всичко това и още една голяма палитра от различни забележителности е Бразилия. Известна със своите майстори във футбола, както и със своите живи и динамични карнавали, един от които световноизвестен – Карнавалът в Рио де Жанейро, който започва края на февруари, началото на март. Една очарователна географска разнообразност, която има за всеки по нещо приятно, разнообразно и вкусно. Бъдете сигурни, че още със закупуването на вашите самолетни билети в посока Бразилия, емоцията която ви предстои ще ви зареди.

Въпреки факта, че Бразилия се намира в тропическа зона, климатът е значително умерен. В близост до екватора, температурите са около 25 градуса по целзий, но не достигат 40. В другата част на страната, през зимата се наблюдават и снеговалежи, но топлият вятър прави времето меко и приятно дори и през този период на годината. Валежите са също умерени, само в някои райони се наблюдава засилена влажност като района на Амазонка. А, ако сте решили да посетите някои от девствените плажове по крайбрежието на Атлантическия океан, не го правете в период от юни до август, тъй като водата е студена и често има много течения.

Летища в Бразилия

Поради големите си размери, в Бразилия има богат брой от малки и големи летища. Някои от най-натоварените международни летища са:

  •  Sao Paulo-Guarulhos International Airport
  • Rio de Janeiro-Galeаo International Airport;
  • Tancredo Neves International Airport;
  • Deputado Luis Eduardo Magalhаes International Airport;
  • Salgado Filho International Airport;
  • Augusto Severo International Airport;
  • Pinto Martins International Airport.

Какво да посетя в Бразилия?

Има много места, които може да посетите в най-развитата страна в Южна Америка независимо какъв транспорт използвате. Разходката с автобус е атрактивна, а и на приемлива цена. Имайте предвид, че кола под наем дават малко на брой фирми, тъй като често се наблюдава сериозен трафик и трябва да сте сигурни, че ще успеете да се справите с него. Поради богатото разнообразие, малко е трудно да видите всички интересни забележителности на един път.

За да видите наистина Бразилия, със сигурност трябва да посетите Рио де Жанейро. Град с внушителни паметници и музеи, които ще ви разкажат за културата на тази страна. Величествената 710 метра статуя на Христос Спасителя (Statue of Christ the Redeemer), не спира да грабва окото на всеки свой посетител. Различни атракции или пък спиращи дъха плажове, приятни заведения, красива природа – всичко това е Рио.

За да се насладите на изключителната местна природа, направете си едно пътуване до Амазонка. Там ще откриете и Национален парк Амазония (Amazonia National Park), който покрива около 40% от общата маса на Бразилия. Град Манаус, намиращ се в сърцето на Амазонка, ще ви предложи едни по-екзотични преживявания. А, ако вашите самолетни билети са запазени в периода между октомври и декември, задължително посетете водопада Игуасу (Iguassu Falls), считан понякога като 7-мото чудо на света. Залязващото слънце ще ви омае със своята красота върху това кътче на земята.  Или пък защо да не избягате в бразилския „Изгубен свят”- Националния парк Капада Диамантина(Chapada Diamantina National Park) в Салвадор.

Колкото повече обикаляте тази страна, толкова по-лесно усещате нейния силен и жив дух. Струва си да си подарите такъв страхотен подарък.

Резервирайте интернет самолетни билети до Бразилия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео за дивата природа в Бразилия