Самолетни билети до Катар

Катар
Катар знаме

Една бързо развиваща се държава в Близкия изток, Катар е дом на лукса, разкоша, големите хотели, исторически крепости, запленяващи морски пейзажи и още много други интересни атракции. Столицата на който е важен търговски център, свързан с другите страни по цял свят чрез едни от най-модерните летища, пристанища и пътища. Със сигурност престоят ви тук няма да е скучен. Няма значение по кое време запазите вашите самолетни билети, защото в Катар постоянно има какво да видите и къде да отидете. Този малък полуостров, разположен в Персийския залив е една от най-богатите страни по доход на населението. Несъмнено ще го разберете, след като посетите емирство Катар.
Лятото тук може да е много горещо, типично за субтропичен сух и горещ климат, но по крайбрежните зони се усеща влиянието от Персийския залив. Зимата е хладна и с по-чести внезапни, но кратки валежи. Ако решите да запазите вашите самолетни билети през пролетта или есента, със сигурност ще сте доволни от времето- предимно сухо и приятно за разходки.

Летище Доха

Единственото международно летище тук е Doha international airport, разположено в непосредствена близост до столицата на Катар, Доха.

Забележителности

Места, които си заслуважа да видите в Катар са зоологическата градина(The Zoo), разположена на 20км. от Доха, паркът Al Rumaila с красиви тревни площа и търговски обекти, общественият парк Dahl El-Hamam Public Park, а интересни каменни резби, някои от които датиращи от праисторията, ще откриете в Al Jassasiya.
Тук ще попаднете на много интересни музеи като Националния мусей Катар(Qatar National Museum), който ще ви разкрие геоложката история на държавата, както и много ислямски артефакти, Al Wakra museum ще ви разкаже за живота в морето, музеят на редките мечове, ками и огнестрелни оръжия- Weapony Museum, а Етнографският музей(Ethnographic museum), намиращ се в Доха, ще ви покаже как са живели хората преди петролните залежи.
Много са начините, чрез които може да се забавлявате в тази страна. Едно незабравимо сафари из пустинята, голф, тенис, различни водни спортове като ветроходство, уиндсърф, пързаляне с кънки или просто да разпуснете на някой от красивите плажове или басейни в комплексите. Красиви плажове са Dukhan, Fuwairit и Khor Al Udaid, който се намира в югоизточната част на Катар, отличаващ се с красивите си пясъчни дюни. Или пък си подарите един ден с различни игрови атракции в царството на Аладин(The Kingdom of Aladdin), разположено в западния залив.
Със сигурност ще останете доволни, ако една от основните ви цели при това посещение е пазаруване. Богато разнообразие на магазини с широка гама от маркови дрехи, аксесоари и други продукти за всякакви вкусове. Тук ще откриете най-големия търговски център,City Center-Doha, в който се помещават 350 магазина, както и едни от най-добрите кина, разкошни зали за хранене и детски кът за вашите малчугани. Пленяващите заведения в района няма как да не ви окажат приятно и комфортно влияние.
Няма значение през кое време запазите вашите самолетни билети с посока Катар, тъй като единственото, което се изисква от вас е да сте предварително подготвени за нови и весели емоции на едно уникално и незабравимо място като тази страна. Модерен, забележителен и запомнящ се, всичко това е Катар.

Резервирайте интернет самолетни билети до Доха,Катар чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Катар
Date Published: 03/01/2013
Ходих миналата година на екскурзия до Катар.Мястото е приказно и си заслужава да се види.Оазис в пустинята.<br />
4 / 5 stars

Летището в Доха