Самолетни билети Бахрейн

Бахрейн

Бахрейн Една интересна, различна и екзотична държава, Бахрейн е архипелаг, който събира в себе си общо 33 острова, както и островите Хавар, които са в близост до Катар, разположен на Персийския залив. Свързан със Саудитска Арабия, на 25км разстояние, чрез мост, през който лесно можете да стигнете до нея, ако вашите самолетни билети са за някой от градовете на Арабския полуостров. Държава, известна с търговията на перли открай време, днес привлича голям брой туристи със своята невероятна архитектура, многобройните атракции, нощния живот, пистата на Формула 1- бързо ще усетите чара на тази страна. Със сигурност ще се забавлявате в парти столицата на Близкия изток.

Най-доброто време за посещение на държавата с име, което означава „две морета” е между февруари и април и октомври до декември, защото тогава времето е слънчево, но не е толкова горещо и трудно за понасяне, каквото е през летните месеци. Зимата понякога е хладна, а валежите са малко и главно през този период.

Основната линия, която обслужва Бахрейн е Gulf Air.

Летище Бахрейн

Bahrain International Airport е основното летище, което обслужва всички пристигащи и излитащи полети. Разположено на 6км. северно от столицата на тази страна, Манама. Естествено ще трябва да подготвите предварително вашите визи за престоя ви.

Забележителности

Кралство Бахрейн предлага на своите посетители добре развита комуникационна система, различна гама от храни на цени за всеки потребител. Западноевропейските франчайзи могат да се намерят на много места. Лесно може да си наемете кола под наем и не се притеснявайте да шофирате, тъй като тук шофирането е доста безопасно. Още с посрещането ви на летището, ще усетите гостоприемството на този народ.

Макар и малка страна, всяка една област в нея има очарователен характер, който си заслужава да се види. Манама е един развит, космополитен град, който ще ви зарадва със своите предложения, които има към вас. Счита се за една от най-бързо развиващите се икономически страни, благодарение на петролните залежи в района. Красиви джамии, които може да посетите тук са джамията Ал Фатих(Al Fatih Mosque) и джамията Хамис(Khamis Mosque). Старият град е прекрасно място за разходка, особено след 16 часа, когато не е толкова горещо и магазините отново са отворили след обедната почивка. Корабостроителницата Dhow в квартала Muharraq също ще ви хареса. Тук ще откриете много ресторанти с хубава храна, на достъпни цени, както и богато украсени домове от 19-ти век на бившия владетел. Интересн музей е Рашид Ал Ораифи(Rashid Al Oraifi Museum). Разгледайте огромния Национален музей(National Museum), в който ще намерите някои от уникалните занитвани експонати. Музеят на валутата също ще ви впечатли с колекцията си. А защо не си подарите подарък, който да ви остане за спомен от тази екскурзия, като посетите търговския комплекс Al A’ali или пък Seef Mall.

В северната част на Бахрейн може да посетите центърът на занаятите Al Jasra. Или пък руините на Бардар, Дираз и Каап( Bardar, DIraz, Caap), за да видите работилниците за керамика или пък кралските гробници. В южен Бахрейн ще откриете Музеят на маслото(Oil Museum), както и дивата природа в парк Ал Ареен(Al Areen Park).

Ако искате да се отпуснете на плажа, островът Hawar е перфектното място, близо до Манама. А морските дарове по заведенията тук, ще ви накарат да си оближете пръстите.

Подарете си самолетни билети с дестинация Бахрейн. Ще останете силно впечатлени.

Резервирайте интернет самолетни билети до Бахрейн чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео Бахрейн