Самолетни билети Китай

Китай

Китай - Великата китайска стена

Китай не е просто една друга страна, това е един различен свят. Комбинацията от огромни метрополиси с богато заредени магазини от типа „пазарувай, докато не припаднеш”, епични планини и пасища, модерни градове с небостъргачи, свещени върхове, отдалечени села- раят на географските и културните разновидности. Закупуването на самолетни билети до Китай, не е поредното пътуване, а един страхотен повод да научите повече за тази незатихващо интересна страна.

Независимо какъв искате да бъде вашия престой, Китай има за всеки по нещо- с богата си история, китайската култура, красивите пейзажи, модерните технологии, невероятната култура, спокойствието по бреговете или пък динамиката на големите градове, тук определено няма да скучаете.

Най-желаната туристическа дестинация, разположена в източната част на Азия и граничеща с Тихия океан на изток, е третата по големина страна, в непосредствена близост до Канада и Русия. По който и маршрут да поемете, през които и градове да минете, планирано или спонтанно, подгответе се за незабравими пейзажи и емоции.

Въздушният транспорт в Китай през последните години се развива в значителна степен, поради което се счита за основен начин за предвижване.

Летища в Китай

Общият брой на летищата в Китай е приблизително около 467, като едни от най-големите международни са:

  • Beijing Capital International Airport (PEK)- разположено на 27км. от Пекин. Ако вашите самолетни билети са с крайна точка това летище, бъдете готови за приливът от многобройните тълпи, които минават през него;
  • Shanghai Pudong International Airport (PVG)- разположено на приблизително 30км източно от центъра на Шанхай;
  • Shanghai Hongqiao International Airport (SHA)- разположено на 13км., западно от центъра на града. Летище с ограничени международни полети;
  • Guangzhou Baiyun International Airport (CAN)- основното летище в столицата Гуанджоу на провинция Гуангдонг;

Забележителности

Определено Китай има какво да ви покаже и разкаже. Ако обмисляте екскурзия, която включва обиколка на няколко града, ето и едни от най-интересните места, които може да посетите.

Столицата на Китай, Пекин, от край време разкрива пред своите посетители голям брой от паметници, мавзолеи, дворци от световна класа и много други грабващи атракции. Тук е разположена Великата китайска стена(The Great wall of China)- построена като защитна стена, днес дори и на места разрушена, не спира да пленява туристите със своите красиви гледки. Един от най-известните музеи тук е Xi’An– гробница на императора Цин. Камбанарията Xi’an (Xi’An Bell Tower) е началото на прочутия „път на коприната”.

Един интересен град, с микс от разнообразие, нестандартна храна, много на брой магазини, паметници и музеи- освен всичко това, Шанхай е и исторически значим град.

Град на модерни постройки, високи технологии, незатихващо движение- Хонконг, градът, който никога не спи е в състояние да ви покаже неща, които няма да видите никъде другаде в Китай.

Ако искате да си направите кратка пауза между обиколките, Ченгду(Chengdu) е град, пълен с красиви дворци, паметници, храмове и гробници. Тук ще откриете и Националния център за научни изследвания(Panda city), свързан основно със защитата на панди.

Гуилин(Guilin) се счита за един от най-екзотичните и най-красивите райони на Китай, в Nanjing ще откриете много атракции, както и стария конфуциански храм, както и една от най-големите имперски гробници(The Ming Xiaoling Mausoleum). И естествено не бива да пропускате известните тибетски храмове, разположени основно в столицата на Тибет, Лхаса(Lhasa), известна още с пленяващия дворец Потола(Potola).

Това са само част от местата, които могат да направят вашата китайска приказка, пълна с много забележителности и атракции.

Резервирайте интернет самолетни билети до Китай чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео от Шанхай, Китай