Самолетни билети Берн

Берн – информация

Берн Космополитна, очарователна и пленителна, столицата на Швейцария ще ви разкаже една интересна история чрез своите културни забележителности, многобройните фонтани, павирани улици, архитектурни постройки и много забавни атракции. Берн е разположен на река Аар, в северозападната част на страната. Седалище на правителството, федералните министерства, Националната банка, както и различните обществени услуги като Швейцарските пощи и Швейцарските железници, този град привлича своите посетители с културна сериозност и изтънчен нюх. Определено си заслужава да запазите самолетни билети за тази европейска дестинация.

Кога да посетим Берн

Най-добрият период за посещение на Берн е през лятото, тъй като тук времето е променливо и често през зимата е доста студено. Юни и август са най-топлите месеци, които ви предлагат дълги и приятни разходки, но ако сте любител на по-ниските температури, зимата е страхотно място за почивка.

Летище

В непосредствена близост е разположено летище Берн(Bern-Belp Airport/ Belp Airport).

Забележителности

Един град с добре развит туризъм, предпочитан, заради близостта му до Алпите, световноизвестна ски дестинация. Богат на много средновековна архитектура, както и много на брой места, които са към Световното наследство на ЮНЕСКО. Не бива да пропускате някои от най-значимите забележителности за Берн.

Може да започнете вашата разходка от една от най-известните и най-посещавани забележителности в града- часовниковата кула Zitglogge, разположена на градския площад. Красивата Френска църква(The French Church) няма начин да не ви направи впечатление- една масивна и несравнима постройка, създадена през 1270-та година. А катедрала Мюнстер(Munster Cathedral), една страхотна готическа архитектура,  е най-високата църква в цяла Швейцария. Някои от интересните музеи тук са: Историческият музей(Historical Museum), който ще ви разкаже чрез своята колекция от артефакти повече за различните области на града, както и местните традиции; музеят Пол Клее(Paul Klee Museum) е сравнително нов музей, архитектурно чудо, което съдържа в себе си произведения на изкуството и лични вещи на известния художник Пол Клее; къщата на Айнщайн(Einstein House) ще ви разкаже повече за живота на бащата на съвременната физика.

Забележителните места за дълги разходки са Ботаническата градина,Bear park, както и розовата градина(Rose Garden), която ще ви очарова с разнообразието си от красиви цветя.

Резервирайте евтини самолетни билети до Берн, Швейцария чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Пътуване до Берн – Видео