Самолетни билети Армения

Армения Информация

АрменияАрмения- една държава с богата история, красива природа, безброй забележителности на изкуството, заведения с вкусна храна за най-различните вкусове- определено си струва да си подарите една нова и интересна емоция. Гостоприемството на местните жители ще ви накара да се почувствате не като турист, а като дългоочакван гост. Една историческа находка, пълна с красиви манастири, свещени къщи и възстановени църкви. След разпадането на Съветския съюз се наблюдава едно възраждане на Армения, което остава следи и до днес, а столицата Ереван е център на внушителни музеи, културна дейност и една оживена сцена на изкуството.

Кога да резервираме самолетни билети

Заради разположението си между планински вериги, климатът тук на различните места е различен за всеки един сезон. Точно в това е чарът на времето тук- в случай че лятото ви е много горещо, ако се преместите в посока към планината, определено ще усетите лека и приятна прохлада. Най-доброто време да си запазите вашите самолетни билети е от май до юни и от септември до октомври, тъй като времето тогава е топло, но много приятно за разходки.

Летища в Армения

Международните летища тук са:

  • Zvartnots International Airportразположено на 12км. от столицата Ереван.
  • Shirak International Airportвторото по големина летище в страната, разположено на приблизително 5 км. от центъра на град Гюмри.

Забележителности

Армения предлага на своите посетители богата гама от разнообразни неща за правене и гледане. От културни обиколки, дегустация на местни пивки напитки, разходка из пещерните жилища до конна езда и наблюдаване на редки видове птици. Държава, пълна с много забележителни манастири в различните си части, които с лекота ви разкриват нейната история през годините. Светия Ечмиадзин(Echimiadzin), катедралата „Св. Григорий” с нейната съкровищница, запазила и до днес експонатите на миналото, манастира Гегхард(Geghard), както и разрушеният от силно земетресение храм Гарни(Garni), разположен над река Азат. Не случайно местните жители считат себе си за най-старата християнска нация.

Столицата Ереван ще ви очарова със своята красота и богатство на разнообразие. Център на културата, пълен с много паркове и градини, забележителни паметници, извисили се гордо над града и естествено много приятни заведения и магазини с широка гама от продукти. Но най-добрата емоция ще ви доставят хората, които сякаш с лекота и вечна усмивка изкарват всеки нормален ден. Местата, които не бива да пропускате тук са площадът на републиката(Republic square) паметниците на Степан Схахумиан(Stepan Shahumian), Андраник Озаниан(Andranik Ozanian), статуята на Александър Таманиан(Alexander Tamanian), която е разположена в красивия парк Таманиан, пълен с интересни скулптури(Tamanian Sclupture park), лебедовото езеро, в близост до Операта, а в Пощенската станция ще откриете много магазини, от които може да си закупите сувенири, които да ви напомнят след време за вашата екскурзия.

Ако сте любители на каньони, Дебед( Debed) е богат на история и култура, а Горис е един топъл и привлекателен град. Тюркоазеното езеро Севан(Sevan) ще се запечата в съзнанието като една незабравима картина.

Независимо по кое време на годината сте запазили вашите самолетни билети, бъдете убедени, че ще си изкарате една приятна, спокойна и весела почивка. Дългите разходки из красивите местности може да са изморителни, но определено ще ви заредят с много енергия, която няма лесно да забравите и несъмнено ще се върнете пак.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Армения,Ереван чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео- 8 минути от Армения