Самолетни билети до Катовице

Катовице

Катовице паркЕдин от най-бързо развиващите се метрополиси, столица на историческата област Горна Силезия, разположен в южна Полша, Катовице не спира да привлича туристи и бизнесмени от цял свят. Необичайни паметници, високи сгради, модерни постройки, комунистически архитектури, исторически останки, широка гама от развлечения- всичко това и още нещо е Катовице. Със сигурност ще останете доволни от резервацията на самолетни билети към този град. В центъра на града най-лесно ще разкриете контрастите. Тази смесица на различни стилове е неочаквано атрактивна и забележителна.

Летище

Katowice International Airport- е международното летище на града, разположено на приблизително 30км. северно от центъра. Гостоприемният персонал с лекота ще направи проверката на вашите самолетни билети.

Климат

Типично за района, тук се наблюдава умерен климат с горещо лято и студена зима. Често се наблюдават по-силно изразени сезони, но времето може и да бъде непредсказуемо. Може би, това е част от чара на този град. По което и време да го посетите, със сигурност ще намерите нещо, което да правите или да видите, дали на закрито или на открито.

Забележителности

Типично за полските градове, Старият площад на Катовице е едно от най-централните места за срещи. Красива постройка е църквата Св. Михаил Архангел(St. Michael Archangel), която е била преместена от Сириня през 1938г. Ще я откриете в парка Косцюшко(Kosciuszko Park), който от своя страна датира от преди войната. А катедралата на Катовице е една от главните забележителности на града(The Cathedral).

За любителите на архитектурата, модернистичният театър Wyspianski Silesian е една изумителна сграда, проектирана от един от най-известните архитекти на 19-ти век- С. Мориц от Кьолн. Дори и интериора да е реновиран, този театър е запазил своята художествена стойност и чар. Авангардна архитектура е сградата на Spodek. Със своята чиния, имитираща НЛО, тази зала е място за провеждане на различни спортове, концерти и събития. Също така тук ще откриете ледена пързалка и много заведения, в които да си починете от разходките.

Красивият паметник на войниците от Червената армия, заобиколен от красиви фонтани, може да откриете на площад Wolnosci. В големия площад Рондо(Rondo) ще се натъкнете на един забележителен паметник, проектиран в почит към Силезийските бунтовници през трите Силезийски въстания от 1919, 1920 и 1921. В Силезийския музей може да научите повече за културата и традициите на силезийци през годините. В контраст на този музей, може да посетите Галерията за модерно изкуство(BWA Modern Art Gallery), която разкрива пред своите посетители богата гама от произведения на модерното изкуство на полски и международни артисти.

В Катовице ще откриете едно от най-старите кина в Полша- кино театър Риалто(Rialto), построено през 1912 год.Ако разполагате с повече време, не пропускайте да изгледате някое шоу или пък филм. Но дори и да се загледате само в историческата сграда, пак ще ви се разкрие нейната неповторима красота.

Интересното е, че въпреки силно развитата си индустриална част, Катовица събира в себе си много зелени площи и красиви и обширни паркове като Парк на културата и освежаването Силезия(Silesian Culture and Refreshment Park), парк Задоле(Zadole Park) и Тадеуш Косцюшко(Tadeusz Kosciuszko Park).

По какъвто и начин да сте решили да прекарате вашия престой- културни разходки, бизнес срещи, забавления по заведенията или пък максимална почивка, със сигурност ще останете очаровани от това, което има да ви предложи Катовице.

Пътуване до Катовице със самолет:

От София до Катовице с Полските авиолинии с прикачване във Варшава.

От Бургас до Катовице (само през летните месеци) с нискотарифната авиолиния Уиз еър

Резервирайте интернет полет до Катовице, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Видео от Катовице