Самолетни билети до Люксембург

Люксембург

ЛюксембургСтолицата на една от най-малките държави в Европа, Люксембург, ще ви зарадва със своето богато разнообразие от забележителни места за посещение и приятни атракции за правене. Интересното тук е, че този град отразява добре своята близост с едни от големите държави в Европейския съюз, с които граничи- Франция, Белгия и Германия. Нормално е по различните заведения или магазини да видите и чуете различен език, затова и е толкова привлекателна тази столица.

Зимите тук са студени, но пролетта е най-доброто време за посещение, когато цветята са разцъфнали и градът разкрива своята красота, също така заради многобройните фестивали, които се провеждат през този период. Но дори и да сте запазили за друг сезон вашите самолетни билети, със сигурност ще останете приятно изненадани от града.

Летище

  • Findel Airport е основното летище в Люксембург, разположено на приблизително 6 км. от сърцето на града.

Забележителности

Тази столица е богата на красиви архитектурни забележителности на всеки метър. Една масивна постройка е сградата на Великото Херцогство(Palais Grand-Ducal)- този дворец е построен по времето на испанското владичество. Историческият музей(Luxembourg City History Museum) проследява историята на града и не само и я споделя по уникален начин чрез добре подбраната си колекция. Националният музей на историята и изкуството(Luxembourg City History Museum) съхранява в себе си останки от Праисторията. Музеят на модерното изкуство(Modern Art Museum), създаден от създателя на известната пирамида на Лувъра в Париж, ще ви разкрие една палитра от мода, фотография, дизайн и мултимедия. Катедралата Нотер Дам (Cathedrale Notre Dame) е красива готическа сграда, която ще ви плени със своя интериор.

Ако искате да изкарате една културна вечер, посетете Филхармонията на Люксембург (Philharmonie of Luxembourg). Проектирана от френски архитект, тази културна институция обхваща три концертни зали с различен капацитет. За любителите на вино, винарната Св. Мартин(St Martin’s Winery) е страхотно място, за да проследят производството на пивки пенливи бели и червени вина, както и да опитат различните вкусове.

Подарете си забележителна екскурзия в тази несравнима по своя чар столица.

Резервирайте полет до Люксембург, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Пътувана с автобус през Люксембург – Видео