Самолетни билети до Сан Франциско

Сан Франциско

Сан ФранцискоСан Франциско- красив, космополитен, разнообразен и притегателен център за милиони туристи, дори и да не го посещавате за първи път, тук винаги ще откривате нещо ново и интересно, което да се види или прави. Един от забележителните градове в Америка, щата Калифорния, с известната си икона моста Голдън Гейт(Golden Gate Bridge), интересни музеи и художествени галерии, впечатляващи атракции и многообразие от магазини и ресторанти. И дори да ви идва твърде голям, бъдете спокойни, защото безгрижието, с което е известен, ще ви накара да се почувствате отпочинали и заредени за още емоции през вашия престой.

Летище

  • San Francisco International Airport- е основното летище, което обслужва туристите, които посещават Сан Франциско целогодишно. Разположено на приблизително 21км. южно от центъра на града.

През кое време на годината да посетим…

Типичният за района умерен морски климат е предпоставка за меко и приятно време целогодишно. През който и сезон да сте запазили вашите самолетни билети, бъдете сигурни, че ще бъдете посрещнати от благоприятно време. През лятото температурите са по-високи, но често се наблюдава приятен вятър, който да ви охлади, а и бързо може да отскочите до плажа. Зимата, от своя страна, се счита за не толкова студена и дори да излезете за малко без палтото ви, няма да измръзнете. Зависи вие какво време искате.

Забележителности

Поради размерът си, Сан Франциско е разделен на няколко квартала, но в който и квартал да се намирате, лесно ще достигнете до местата, които трябва да посетите, благодарение на добрия градски транспорт. Тук, на всяко едно кътче ще откриете по нещо интересно. Няколко са местата, които описват по най-истински начин духа на този град. Всеизвестният мост Golden Gate, който често сте виждали по филмите и телевизията, сега ще имате възможността да минете през него разхождайки се. Типично за морски град, Сан Франциско е известен с богатото си разнообразие от магазини за морски дарове(Fisherman’s Wharf). Чайнатаун пък е град с най-голяма населеност на китайци, извън Китай- ако му отделите повече време, има вероятност да забравите, че сте в Сан Франциско, поради страхотната автентичност, която е съхранил до ден днешен(Chinatown). Мястото, в което са събрани интересни музеи, разпускаща природа, забележителни градини от цветя и други видове растения, е Golden Gate Park. По размерите си надминава Central Park в Ню Йорк. Като става въпрос за музеи, не пропускайте да посетите  Museum of Modern Art San Fransisco, който ще ви разкрие своята несравнима колекция от уникални предмети, картини, скулптури и много други. А, ако разполагате с повече време, може да се включите и към специалните дневни събития като прожектиране на различни сцени, обиколки, разкази на автори и други. Ако сте любител на италианската кухня, дори и тук може да й се насладите- Broadway/North Beach, една смесица от история и апетитна кухня. А защо да не дегустирате някое бутиково вино във винарна Collective?

Интересни музеи са: California Academy of Sciences, Exploratorium, de Young Museum,Children’s creativity museum. Като минавате през тях, ще се натъквате на разнообразни сгради и забележителности, които несъмнено ще ви допаднат. Това му е привлекателното на този град, че дори и да сте закупили вашите самолетни билети през някой по-студен месец, пак ще намерите много неща за правене. И разбира се не бива да пропускате да се повозите на всеизвестния кабинков лифт по високите улици на Сан Франциско.

Резервирайте интернет самолетни билети до Сан Франциско, САЩ чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Видео в HD формат