Самолетни билети до Минск

Минск – столицата на Беларус

МинскЕдна чиста и сигурна столица, Минск предлага разнообразие от интересни неща за правене, красиви площади, забележителни постройки, приятни заведения и забавен нощен живот. Древен град, който днес  е силен културен и индустриален център, богат на много музеи, галерии, театри и атракции. Минск не спират да грабва всеки един посетител. Най-големият град в Беларус независимо, че не се слави с динамиката на другите големи градове в Европа, факт е, че всичко тук се поддържа в добро състояние, което разкрива още по-силно духът на спокойствие, който притежава този град.

Кога да запазим нашия полет

Поради географското си разположение, климатът тук е умерено-континентален. Най-добрият сезон за запазване на самолетни билети е началото на есента, когато температурите са благоприятни или през средата на лятото, когато е горещо. Естествено единственото важно е какво вие харесвате да е времето.

Летище

  • Minsk National Airport  е основното международно летище в Беларус, разположено на приблизително 42км. от Минкс.

Забележителности

Дори и да кацате привечер, може да започнете веднага вашата екскурзия с разходка около Двореца на Републиката(Palace of the Republic), тъй като през вечерта е още по-величествен. Зад него излизате на площад Свобода, на който ще откриете Римокатолическата църква на Дева Мария(Virgin Mary Roman Catholic Church) и Общината.

Някои от интересните музеи тук са Музеят на древната култура на Беларус(Museum of ancient belarusian culture), който разполага с интересна колекция от артефакти, събирани от 19-20-ти век; Националните музеи на историята и културата на Беларус(National museums of history and culture of Belarus) събират в себе си много експонати, разделени в различни колекции, които обхващат археология, етнография, църковни предмети, ръкописи, фотографии, оръжия и много други предмети; Modern fine arts museum; Националният музей на изкуствата на Република Беларус(National art museum of Republic of Belarus); Литературният музей Максим Богданович(The Maxim Bogdanovich literary museum), който е посветен на живота и творчеството на Максим Богданович.

Разнообразието от места за обикаляне е голямо, поради което най-лесният начин, за да не изпуснете някоя забележителност е като се запишете в някои от туристическите обиколки.

Резервирайте интернет самолетни билети до Минск, Беларус чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Минск-Беларус -Видео