Самолетни билети до Хавана

Хавана – Куба острова на свободата

havanaГрад със страхотна атмосфера, енергия, която залива всеки посетител, кристално чисти води на пленителните Кариби, многообразие от несравнимо красиви места, Хавана е една от най-желаните тропически дестинации целогодишно от милиони хора по света. Кубинската столица е  най-големият град в страната и в Карибския басейн. Запазил своята красота през годините, с всичките си забележителни дворци, музеи, които разказват неговата история, както и за неговата богата и шарена култура, реставрираните сгради, дори и старите такива – няма спор, че този град има какво да ви разкаже и покаже. Кубинските ритми се усещат на всеки ъгъл, а гостоприемството на местните жители се разкрива със самото ви влизане в града. Бъдете сигурни, че още със запазването на вашите самолетни билети, ще усетите едно страхотно предчувствие за слънчева почивка.

Летище

Jose Marti International Airport е разположено на приблизително 15км. от града. Лесно, с осигурен предварително трансфер или не, може да се придвижите до центъра.

Климат

Разположена близо до Тропика на Рака, Хавана попада в субтропичната климатична зона, което определя лятото като леко влажно и суха зима. Често се наблюдава и тропическият дъжд, но през което и време да запазите вашите самолетни билети, основното е какво време на вас ви харесва.

Забележителности

Много са нещата, които трябва да видите в Хавана. Ел Капитолио(El Capitolio) е една постройка със забележителна неокласическа фасада и несравним интериор от красиви гранитни колони и статуи. Бившето седалище на кубинското правителство. Ако винаги сте се чудили как са направени страхотните световноизвестни пури, лесно може сами да разберете като посетите Фабриката за пури в Хавана(Havana’s cigar factories). Обиколките, които можете да направите, включват и Real Fabrica de Tabacos Partagas– един от най-старите заводи в Куба.

Ако в разходката ви включите минаване през Plaza de Armas и Plaza de la Catedral, ще попаднете на известния хотел Ambos Mundos, където през 1930 г. световноизвестният Ърнест Хемингуей е бил наел стая, в която да отпочива по време на своя престой. Успели да я запазят през годините, днес тази стая е превърната в музей. В музея на Революцията(Museo de la Revolucion y Memorial Granma) ще откриете богата колекция от експонати, оръжия, снимки и оригинални документи разказващи за историята на Хавана и Куба. В близост до Централния парк ще откриете музея на изящните изкуства(Museum of Fine Arts), който се помещава в две отделни сгради. Този музей предлага на своите посетители най-добрата колекция в света на кубинското изкуство, както и колекция от гръцки, италиански, азиатски и американски произведения.

Ако искате най-бързо да разкриете атмосферата на Хавана, посетете Стария град. Със сигурност това е мястото, което я описва най-точно. Красивите сгради, историята, заведенията с местна храна и музиката, която сякаш се носи с вятъра. Друг скъпоценен камък за града е Plaza de Armas или Habana Vieja– един страхотен площад, побиращ в себе си постройки с типичната за района архитектура. Малкият параклис El Templete, Градският музей (Museo de la Ciudad), който ще ви разкаже още за историята на Хавана, а пред него ще откриете страхотни магазини за сувенири.

Catedral de San Cristobal de La Habana е една барокова сграда от 18-ти век, разположена на един от най-добре запазените през годините площади- Plaza de la Catedral.

Колкото и да са дълги разходките ви през деня, не забравяйте вечерта да се насладите на местните пивки коктейли като мохито, дайкири или Ел Флоридита.

Резервирайте интернет самолетни билети до Хавана, Куба от формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Хавана- Видео