Самолетни билети Южна Корея

Южна Корея

Южна Корея знамеСтрана с интересна история, култура и традиции, неспираща да гледа напред към модерното бъдеще. Южна Корея със сигурност ще ви впечатли със своята незатихваща промяна и развитие. Ще се натъкнете на много исторически обекти, храмове, кралски гробници, живописни планини и красиви паркове, древни градове и в същото време на модерни постройки и засилена динамика, която няма как да не ви направи впечатление. Тази страна предлага на своите посетители безкрайни възможности за туризъм, смесени с разнообразни атракции и забележителности, които да направят престоя ви незабравим. Определено си заслужава да закупите самолетни билети в посока Южна Корея.

Климат

Географското разположение на Южна Корея, определя четири различни сезона, всеки със своите температури и различия. Може би най-доброто време за посещение е през пролетта и есента, когато  температурите са приятни за дълги разходки. От юни до август се наблюдават типичните за района мусони, които са характерни с обилни валежи. Зимата, особено в северната част, може да бъде много студена. И дори да попаднете на лошо време, със сигурност ще намерите нещо, което да ви хареса на закрито.

Летище

Летище Incheon International Airport е най-голямото летище, обслужващо столицата на Южна Корея, както и голяма част от трафика туристи на Източна Азия. Известно с бързината си на придвижване по всичките гишета, разположено на приблизително 48км западно от столицата Сеул.

Забележителности

Ако сте запазили вашите самолетни билети за Сеул, се подгответе за много атракции, тъй като този град е оживен мегаполис, който предлага разнообразни туристически обекти, както и места, които са по-нестандартни по рода си. Дворецът Gyeongbok се счита за най-известния кралски дворец в Корея. В близост до резиденцията на президента- Синята къща, трудно ще го пропуснете. От интересните павилиони около двореца може да си закупите красиви сувенири за спомен. Един исторически квартал е Bukchon Village. С много реставрирани постройки, които допринасят повече за типичната атмосфера в района. Тук ще откриете страхотната галерия Център (Center gallery). Срещу Централната банка на Корея, ще видите Shinsegae Department Store– един универсален магазин с най-разнообразни стоки, както и храни, така и други продукти. Ако искате да наблегнете на покупките, посетете Itaewon. Тук, почти винаги е препълнено с хора.Не пропускайте да седнете на някое от многото заведения с местни деликатеси. Друго място с хиляди магазини е Namdaemun market. Интересни музеи, които може да откриете в столицата са MyeongDong NANTA Theatre, The War Memorial of Korea, Leeum Samsung Museum of Art, както и National Museum of Korea.

Град Бусан също има много интересни атракции, които си заслужава да посетите и разгледате. Един от символите на града е кулата, разположена в сърцето на града, в парк Yongdusan, на площад PIFF или още наричан Gwangbok-ro street. Няма как да не забележите нестандартната ограда, пълна със закачени катинари, символ на романтични пожелания. В близост до площада се намира алея на ресторантите, през която може да минете, за да си отпочинете от разходката в приятна атмосфера. Нагоре в планината Geumjeongsan, ще може да разгледате несравнимия храм Beomosa.   Ако не искате да пропуснете някоя забележителност, най-добре се качете на Busan City Tour Bus.

Както и да сте решили да протече вашата почивка в Южна Корея, се подгответе за много весели емоции, спокойствие и интересни места, които със сигурност ще си спомняте дълги години напред.

Запазете онлайн самолетни билети до Южна Корея чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41
Видео Южна Корея