Самолтени билети Одеса

Одеса

Одеса, УкраинаЕдин от най-големите градове и с най-голямото пристанище в Украйна, Одеса е една страхотна дестинация за посещение, която предлага на своите гости богат набор от развлечения сред страхотна и несравнима атмосфера. Интересното е, че през цялата си история, този очарователен град не е спирал да привлича пътници, известни поети, художници и дори предприемачи. Разкривайки пред вас своята интересна история чрез различните музеи, галерии, красиви постройки и други артефакти, Одеса не се изчерпва с това- постоянно се отварят нови ресторанти, барове и атрактивни хотели с цел да задоволят желанията и на най-капризните си туристи. И точно поради тази причина, целогодишно се запазват милиони самолетни билети към този забележителен град.

Летище

  • Odesa International Airport е основното летище, което обслужва както и вътрешни, така и международни полети. Разположено е северозападно от сърцето на града, на приблизително 7км.

Климат

Поради близостта си до Черно море, умерено-континенталният климат, който се наблюдава в района, е предпоставка за по-високи температури и през зимата и през лятото. Зимата е къса и сравнително мека, а лятото по-често горещо и дълго. Поради факта, че Одеса е известна и с терапевтичните кални бани, които предлага, много вероятно е лятото да ви се стори гъсто населено, но това не бива да влияе на избора на сезон за закупуването на вашите самолетни билети, тъй като целогодишно ще си изкарате страхотна почивка.

Забележителности

Както всеки голям град, Одеса също има известни символи, но най-описващите от които са стълбите Потьомкин(Potemkin Stairs). По дизайн на архитекта Е. Бофорд, тези 192 стъпала са построени по специфичен начин, който създава оптична илюзия, която увеличава величието на структурата. Друг забележителен символ за града е Операта Одеса. Няма как да не ви направи впечатление, а изисканият интериор в стил виенски барок, смесен с орнаменти от френския и италианския Ренесанс със сигурност си защитава мястото до другите величествени Опери в Европа.

Един от най-старите музеи в града е Археологическия музей. Дори и с не толкова огромна колекция, лесно ще усетите неговото величие, а пред него ще се натъкнете на страхотната гръцка статуя на Лаокоон (Laokoon).Други интересни музеи, които може да посетите са музеят на уважавания руски поет Александър Пушкин, където ще разберете повече за неговия престой в Одеса(Alexander Pushkin museum). Музеят на изобразителното изкуство(Fine Art Museum) ще ви сподели своите огромни колекции от стари и съвременни творби на известни творци. Разположен в бившата частна резиденция на граф Потоцки. В Museum of Waxwork ще откриете над 20 восъчни фигури на известни персони от града и не само.

На мястото на бившата фондова борса, днес ще попаднете на забележителната сграда на Кметството(City Hall)– няма как да я пропуснете. Красивите катедрали Spaso-Preobrazhenskiy и Svyato-Pantelemonovskiy запазват през годините своето величие и атмосфера.

Друго известно местенце е улицата Deribasivs’ka, много оживена и пълна с кафета, магазинчета и много интересни атракции. Не пропускайте да посетите и Делфинариума (Dolphinarium), считан за най-големият в бившия Съветски съюз, където ще изкарате един страхотен следобед, тъй като тук ще може да поплувате с тези красиви създания. И ако морското не ви стига, посетете Oceanarium, който ще ви разкаже повече за океанския и морски живот от всички краища на Земята.

Подарете си тази страхотна екскурзия в Одеса и със сигурност ще останете доволни от вашия избор.

Запазете онлайн самолетни полети до Одеса чрез формата за търсене на Полети ТУК или на телефон 02439 50 41

Одеса – Видео