Самолетни билети до Мексико

Мексико

мексико знаме Една страна, която е много трудно да се опише с няколко думи. Интересна история, много традиции, култура и несравними природни красоти, нестандартна кухня и още много други неща, с които Мексико не спира да впечатлява всеки един свой посетител целогодишно. Силно развила туристическата си индустрия, тази страна ще направи вашия престой едно приключение, което няма как да забравите. Мексико предлага от всичко за всеки. Красиви плажове, гмуркане от някои от най-големите коралови рифове в света, джунгли и тропически гори- богатото разнообразие ще ви зареди със страхотна енергия, каквото и да сте решили да правите. Заслужава си да си подарите самолетни билети към тази екзотична дестинация.

Летища

Някои от по-големите летища са:

  • Mexico City International Airport – е едно от големите международни летища в страната;
  • Tijuana International Airport и Ensenada Airport, разположено на приблизително 3км. от Енсанада.

Климат

Разположението на най-голямата страна в Северна Америка между океан и море, прави климатът горещ и влажен през лятото.Зимните месеци са за предпочитане, ако търсите топло място. Най-много хора ще откриете през средата на лятото, поради перфектните температури за дълги плажове. И все пак е добре да знаете, че температурите не могат да се предскажат с абсолютна точност, често атмосферните условия се променят много бързо .

Забележителности

Много често хората казват, че е много трудно да опознаете бързо Мексико, тъй като тук се събират много контрасти, безкрайни възможности за обиколки, приветливи хора.Това е страна, в която сутрин може да се печете или пък гмуркате на тропически плаж, следобед да откривате древни руини, а вечер докато си пиете кафето, да се наслаждавате на спа масаж. Всяка година милиони туристи посещават този рай от разнообразие. Колониалните градове, построени през 14-ти век говорят много за местната култура и наследство.

Огромни пирамиди ще откриете в Теотиуакан, разположен близо до града на маите Тулум. Чичен Ица е в близост до Мерида и е най-известният и страхотно реставриран град на маите. Канкун също е интересно място за посещение.

Поради богатата и цветна история на Мексико, почти във всеки град ще откриете интересен музей, предимно разказващ за историята на района, в който се намира. Разбира се в Мексико Сити ще откриете много повече от един музей с богати колекции от артефакти, красиви произведения от известни художници и други творци от далечното минало и от по-съвременните такива. Един от най-добрите антропологични музеи по света ще откриете точно в Мекскико Сити (Museo Nacional de Antropologia). Простиращ се на 100 000 кв.м., този музей събира в себе си артефакти от преди Колумб и дори далечните праисторически времена.

Град Оаксака също събира в себе си няколко впечатляващи музеи, посветени на местните творци като например Museo Rufino Tamayo. Археологическият музей на Западно Мексико (Archaeological Museum of Western Mexico) има експонати на глинени съдове и интересни предмети и е разположен в Гуадалахара. В Монтерей също ще откриете музеи, в които е описана по интересен начин историята на Мексико.

Ако вашите самолетни билети са запазени за Мексико Сити, бъдете предварително подготвени, че това е един от най-гъсто населените градове в света. Но въпреки този факт, столицата заслужава да се разгледа. Вторият по големина град, Гуадалахара, е град на паметници, фонтани, паркове и много други атракции. А Монтерей е модерен, с творческа и артистична атмосфера и безкрай културни предложения.

Където и да отидете в тази красива страна, ще бъдете посрещнати със слънчева усмивка и много настроение, което ще ви зареди за дълго време напред.

Резервирайте онлайн самолетни полети до Мексико чрез формата за търсене на Полети ТУК или на телефон 02439 50 41

Видео – Мексико