Самолетни билети Ванкувър

Ванкувър

Ванкувър, канадаПрекрасен, оживен, с богата гама от атракции, несравними забележителности, Ванкувър е град, разположен в западното крайбрежие на Канада, който не спира да очарова милионите туристи, които го посещават през цялата година. Не е важно през кое време сте запазили вашите самолетни билети, защото тук има много неща за правене и разглеждане дори и през зимния сезон.  Заобиколен от трите си страни от вода, сгушен в подножието на планина, той е най-големият град в провинция Британска Колумбия. Домакин на Олимпийските и Параолимпийските зимни игри през 2010 година, Ванкувър е център на много международни събития и изяви на най-различни хора на изкуството.

Летище

  • Vancouver International Airport е разположено на приблизително 12км. от центъра на града. През изминали години е било второто от най-натоварените летища в Канада, след Торонто. Което само може да ви загатне за гостоприемството на служителите и бързината, с която обработват самолетни билети.

Климат

Поради климатичния пояс, в който е разположен, сезоните тук са сравнително благоприятни. Всеки един си има своя чар- през пролетта разцъфват много от цветята, както и черешовите дървета, лятото е със силно слънце и ясно небе, есента леко дъждовна, а зимата- предразполагаща към различни зимни спортове.

Забележителности

Много често при посещение на Ванкувър се оказва недостатъчно времето за да се обиколят всички атракции и забележителности, затова ако искате да разкриете повече за този град, се подгответе за дълги, енергизиращи обиколки.

Една от силно описващите града забележителности е парк Стенли(Stanley Park), поради факта, че събира в себе си богат брой от различни растения и животни. Разположен на голям парцел, тук ще откриете страхотния Аквариум Ванкувър, в който се помещават повече  от 70 000 животни, зоологическа ферма и много други развлекателни съоръжения.  Друга целогодишна дестинация е планината Grouse, разположена на приблизително 20 минути път кола от центъра. Тук ще откриете много на брой атракции, които да направят вашия ден страхотен. Не бива да пропускате и изумителния мост Capilano, който всъщност представлява цял парк. Намиращ се в непосредствена близост до планината.

Ако искате да разберете повече за художественото наследство пр. Христа чрез исторически и съвременни произведения велики канадски и не само творци, посетете Художествената галерия Ванкувър(Vancouver Art Gallery), в близост до известната търговска улица „Робстън”( Robson Street).  Историческият квартал Gastown ще ви разкрие своите реконструирани сгради, калдъръмени алеи, дизайнерски студия, галерии, магазини и много ресторанти.

Christ Church Cathedral е една страхотна постройка, която говори повече за миналото на този район.  Международният будитски храм( Inernational Buddhist temple)  е един от най-изтънчените примери за традиционната китайска архитектура в Северна Америка. Тук ще откриете интересното китайско изкуство, култура и будитска философия.

Ако искате да се насладите на някой плаж, Ванкувър свободно предлага дълги ивици, по които може да разпускате, спортувате и предимно да се забавлявате под топлото слънце, ако сте го посетили през лятото. Дори и да сте дошли основно за шопинг, отново ще останете много доволни. Тук ще откриете богато разнообразие от стоки за най-различните предпочитания. Нощният живот също е доста атрактивен за всички туристи, които го посетят- от спокойни и тихи ресторанти до големи и модерни дискотеки. Заслужава си да си подарите тази екскурзия до несравнимия Ванкувър.

Резервирайте онлайн самолетни полети до Ванкувър чрез формата за търсене на Полети ТУК или на телефон 02439 50 41

Видео Ванкувър в HD