Самолетни билети Сингапур

СингапурВ южната част на Малайския полуостров, в югоизточна Азия, е разположен Сингапур. Република Сингапур е островен град – държава е една от най-гъсто населените държави в света, с преобладаващо китайско население и характерно разнородно етническо присъствие.

За разлика от други държави в югоизточната част на Азия, Сингапур има един модерно-технологичен облик. Тя е най-развитата страна в Южна Азия, известна с процъфтяващата си корабна индустрия, електротехника, електроника и могъщата нефтохимическа промишленост. Малката територия на тази държава, неслучайно наречена град, е позволила на правителството да се концентрира върху цялостното развитие на страната и да постигне добър инвестиционен климат, висок стандарт на живот за своето население, известно с висока образованост, конкурентоспособност и дисциплинираност.

Сингапур е страна, сравнявана с най-бързоразвиващите се икономически страни и това и личи – архитектура, градоустройство, образование, манталитет на населението.

Градовете са свързани помежду си с автомобилни пътища, силно развит е лекорелсов и метрополитен железопътен транспорт. Връзката на Сингапур с Малайзия  са два моста, а тази с останалия свят – летището Чанги.

В следствие на разнообразното население и култура са се сформирали и различни етнически квартали, приемащи и пазеща облика на своите жители  – „Малка Индия”, „Китайски квартал”. Един от приоритетните въпроси, които правителството следи е принципа на толерантността, което включва свобода на вероизповеданието.  Наред с индуски, будистки и даоистки храма, в Сингапур има място и за джамии, християнски църкви, както и неортодоксални религиозни групи. Това етническо разнообразие и космополитност е допринесло до разнообразие в литературата, изкуството, музиката и театъра.

За посетителите Сингапур е едно изкушение, за което времето никога не е достатъчно, за да му се отдадем. Една от основните забележителности в Сингапур е Виенското колело  „Сингапурски летец”. Високо е 165м, което е с 30метра по-високо от Лондонското и Виенско колело.  От най-високата точка на колелото се открива незабравима и вълнуваща гледка. Именно там са направени редица брачни церемонии. Което е добър съвет за всички, които са решили да сключват брак или, все още не са намерили подходящо място да се обрекат един на друг.

За любителите на пазаруването и шопинг терапиите е Орчард роуд – търговска улица наситена с големи търговски центрове

Улиците в Сингапур са еднопосочни, няма задръствания, няма този натоварващ трафик и натиск, който ежедневието в други страни рефлектира върху своите жители, което прави всяка разходка повече от приятна
Индийския и Китайски квартал също могат да бъдат причислени в групата на забележителностите на Сингапур, защото са едно културно богатство, отразяващо характерните черти на различни етноси, доближаващи ни до една различна националност.

Музеят на изкуствата и музеят на Азиатската цивилизация са обекти, които си заслужава да посетите, не само за да се докоснете до внушителната мраморна ротонда, но и да научите историята на една световна цивилизация.

Природна забележителност в тази страна е и зоологическата градина, която може да срещнете над 3000 представителя на животинския свят.
Сред атракциите в Сингапур са нощното сафари. Никъде по света няма да намерите такъв зоопарк, пригоден за сафари с около 1200 животни.

Джуронг е другата забележителност, която ще ви запознае с над 9000 пернати и хвъркати животни от над 580вида птици.

Пътешествието в Сингапур е безкрайно. Дори и месните жители немогат да се похвалят с това, че са се докоснали до всички богатства на страната си. Историята на Сингапур започва от едно малко крайбрежно селце, в което основно средство за препитание е риболовът. Днес интригуващото пътуването в страната на технологичния прогрес и цивилизованост ви предлага не само неповторимо вкусната храна, но и един скок в небесното море – емоцията да плуваш на басейн на покрива на небостъргач – почти в облаците и над целия свят!