Самолетни Билети до Индия

india znameПътуване до Индия

Да почувстваш себе си като част от природата, да усетиш нейната чистота и свежест- възможно ли е в днешни дни?! И преди отговорите ще Ви запознаем с едно място, разположено на полуостров Индустан, на изток от Арабско море, на запад от Бенгалския залив, на север от Индийския океан и на юг от Хималаите. Полъх на планински въздух и морски бриз кръстосват въздуха над Индия. Държава – храм: съхраняваща не само чистота на природата и нейната лечебна сила, но и много исторически паметници, запазили история и мистерията на едно население. До ден днешен жените в Индия се смятан за едни от най-красивите в света и причини за това са не само природата, но и традиционния начин на обличане и поведение.

По последни данни населението в Индия е 1 112 милиарда души, което я превръща във втората по мащабност на населението страна. Сам по себе си този факт е предопределящ и за развитието на икономиката –традиционно селско стопанство, модерно земеделие, ръчни изделия, широка гама модерни промишлени дейности и обширен сектор на услугите, който спомага най-много за бързото икономическо развитие на Индия.

Самото разположение на страната позволява и благоприятното развитие на търговията и износа.

За посетителите Индия една голяма и пъстра част от пъзела на планетата Земя. Разнообразието на страната, на природата, на културата и същевременно дълбоката връзка на хората с природата е отразено в цветните облекла и накитите на населението.

Тази пъстра приказка отвежда всеки един в дълбоката история на Индия- богатство от архитектурни и природни забележителности.

Сред най-известните и посещавани обекти в Индия са:

Дворецът Тадж Махал – шедьовърът на архитектурното изкуство или още известен като Храма на любовта. Част от богатството на ЮНЕСКО, Тадж Махал е олицетворение на самата Индия. Въпреки че, произходът и името на дворецът на са известни и няма точни исторически данни за тях – храмът е сред най-известните забележителности на света.

Западно от Тадж Махал се намира един от най-старинните архитектурни комплекси в Индия, а именно Орча– огледалото на индийската цивилизация през 16 век.  Отвъд крепостните стени има 3 двореца – Радж Махал, Рай Парвен Махал, Джахангил Махал.

Делхи – осмият по големина метрополис в света, включващ в себе си и столицата на Индия – Ню Делхи.  Това е космополитен град с многоетническо население и културно многообразие.

За почитателите на будизма и неговата история Баган е районът, събрал в себе си стотици будиски храмове, пазещи духа, историята и силата на тази религия, превърнала се в цяло учение за съвременното население.

Последен  владетелски дворец в Индия и една от най-големите резиденции в цял свят – величественият Дворец Умайд Бхаван привлича не само туристическия интерес към себе си. Разположен е сред   пустинния район на столицата на индийската провинция Раджастан – Джодхпур.

Друг наследник на будизма в Индия е Шведагон Пагода – позлатен храм – паметник, разположена в столицата на Мианмар – Янгон. Швадагон Пагода съхранява в себе си мощите на четири Буди, както и осем косъма от главата на самия Буда.

Най-красивата и запомняща се природна забележителност в Индия е градът Сринагар – заобиколен от езера и планини, носещ атмосферата на Венеция, отличаващ се с къщите – кораби, разположен в изключително благоприятен климатичен пояс – любимо място за почивка на великите индийски владетели от векове, а днес – на всеки един посетител на Индия.  Сред историческите забележителности на Сринагар са много джамии и красиви градини – кралските фонтани Чазма Шахи, Дворецът на феите Пари Махаил, градината на пролетта Нишат Багх и др.

Сред природните забележителности и е изкуствено създаденото езеро Пичола – намиращо се в подножието на хълмовете Аравали, част от няколко езера в местността на град Удахпур.

Сред величието, магнетичността и мистерията на толкова будистки храмове и дворци, в северната част на Индия е разположена крепостта Гвалор – издигната на висока скала и оградена с масивни скали, свещено място за поклонение. Стените на крепостта са изсечени от скала, а зад тях се издигат огромни статуи на джайнистки хора, достигнали до просветлението. Освен духа на джайнистите, вътрешността на крепостта споделя пред посетителите богато архитектурно богатство и сгради от различни периоди.  За хората това е една от най-респектиращите, а някои я определят дори като зловеща и плашеща постройка в Индия, но всеки е равнодушен в това, че Гвалор е място, което трябва да бъде видяно и почувствано.

По въздух или море – Индия е била и винаги остава една достъпна дестинация. За съвременните хора Индия е мостът към една цивилизация и култура, с която човек се среща и запознава само тогава, когато се докосне до нея. Но винаги остават множество неоткрити тайнства и неразгадани мистерии… за следващото пътуване до Индия.

Видео за Индия