Самолетни Билети Индонезия

ИндонезияИндонезия забележителности, информация и още нещо

Ориз, палми, каучукови дървета… Страна на приливи и отливи, на острови и нови откриватели, или с една дума Индонезия. Разположена в Югоизточната част на Азия, сред Малайския архипелаг, между Тихия и Индийския океан, република Индонезия се нарежда на четвърто място по численост на населението.

Около 85 % от населението на Индонезия е мюсюлмани, което я прави в най-голямата мюсюлманска страна в света. Сред останалата част от населението преобладават християни, будисти и хора, поклонници на месни вярвания и религии. Пъстрата религиозна наситеност сред населението предопределя и разнообразието от исторически находки и култури. Всяка религия е оставила отпечатък върху индонезийската територия, върху която са разположени множество вулкани и гъсти екваториални гори. Освен че страната обгръща над 15 000 острова, в Индонезия има 128 действащи вулкана. Но Индонезия не е само вулкани. Поради благоприятното си разположение около Екватора, това е страната с най-голямото биоразнообразие. Дъждовните екваториални гори и двата биогеографски ареала са определящи за растителния и животински свят – типични за Азия растения и животни в западните части на Индонезия, а в източните – представители на Австралия и Нова Гвинея.

И ако светът разполага със 7 чудеса, то Индонезия държи световно богатство със своите седем индонезийки чудеса.

Най-голямото вулканическо езеро в света – езерото Тоба, разположено сред гигантски кратер на древен мегавулкан

Островен архипелаг Раджа Ампат, с характерното му биоразнообразие.

Островен Кракатау и намиращия се в него вулкан. Вулкан, който предизвика световна катастрофа през 1983г. и тътен който достига пределите на Мадагаскар и дори Австралия. Поради появилите се изригвания през последните години, от вулканичната маса се е образувал нов малък остров – Анак Кракатау (Детето на Кракатау), бележещ ръст от 5метра всяка година.

Остров Комодо – известен с комодския варан и част от националния парк Комодо, включващ в себе си още два големи острова – Ринка и Пидар.

Най-високият връх в Океания – връх Джая с височина 4884м, разположен в тропически остров Нова Гвинея. За неговото величие и красота се борят две държави – Индонезия и Папуа Нова Гвинея.

Тропическата гора Борнео или третият най-голям остров в света. Ако искате да се запознаете с животинския свят на планетата ни Земя – това е най-подходящото място, от което да започнете. Гъстите гори на Борнео намаляват драстично в последните години. Причини за това са интензивната сеч. Въпреки това, около поливната горска площ е запазена – място, което е напълно достатъчно да се създадат отличен дом и прехрана на много застрашени от изчезване видове.

След разнообразието на животински видове идва и седмото богатство на Индонезия – планината Бромо, или още известна като Гунунг Бромо –активна вулканична планина голямото природно богатство. Бромо е разположена сред Пясъчно море – просторно място, известно с възможността, която дава на всеки посетител да се наслади на красивата гледка на слънцето. Поетите описват тази гледка с думите „когато вулканът ражда слънце и небето засиява….”

Когато говорим за вулкани мястото е Индонезия. Когато говорим за природа – мястото е Индонезия. Когато говорим за красота – мястото е Индонезия. За авантюристи, туристи и хора, които обичат природата – с нейната красота и скрити опасности.

Видео от Индонезия